Apa Itu Diabetes Dan Bagaimana Ia Terjadi Kepada Diri Kita

Anda tahu apa itu Diabetes?

Anda tahu apa itu penyakit Diabetes? Diabetes juga dikenali sebagai penyakit kencing manis di Malaysia.

Untuk pengetahuan anda, penyakit kencing manis ini adalah penyakit yang berpunca daripada paras kandungan gula yang tinggi dalam darah.

Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin.

Hormon insulin juga penting kerana penyakit kencing manis yang disebabkan oleh kerana kekurangan insulin akan menyukarkan proses mengeluarkan kandungan gula dalam darah.

Ini juga akan menjejaskan beberapa proses sel dalaman dalam membekalkan tenaga kepada badan kita.

Insulin ? Apa itu Insulin ?

Insulin adalah sejenis hormon jenis polipeptida yang dihasilkan oleh kelenjar pankreas.

Dalam ‘term’ kesihatan, sel yang menghasilkan hormon insulin dalam kelenjar pankreas dikenali sebagai sel beta, iaitu sejenis sel yang terdapat dalam kelompokan sel yang digelar pepulau (islet of) Langerhans dalam pankreas.

Ini adalah ‘term’ dalam bahasa perubatan.

Maklumat ini saya kongsikan hasil pembacaan saya untuk anda. Mungkin anda boleh dapat gambaran serba sedikit tentang penyakit ini.

Saya bukan pakar, tapi saya suka membaca tentang kesihatan kerana dengan ini saya dapat berkongsi dengan anda yang mungkin memerlukan bantuan dan nasihat.

Di samping kita dapat sama-sama menjaga kesihatan kita sebelum terlambat.

Seperti kata pepatah… mencegah itu lebih baik dari merawat.

Jom lihat video ini, bagaimana penyakit kencing manis terjadi.

Adakah anda pengidap Kencing Manis ? Masih mencari-cari ubat kencing manis yang sesuai dengan kemampuan anda ? Jika YA, di sini ada caranya.

Saya kongsikan penawar yang mudah, murah dan selamat. Terbukti berkesan dan bebas dari penggunaan bahan kimia. In Shaa Allah, mengelakkan dari menjadi semakin parah dengan kos rawatan yang lebih rendah.

Dengan mengamalkan penggunaan CMD (Concentrated Mineral Drops) atau pati pekat mineral beralkali yang terbukti berkesan dan 100% semulajadi. Lebih 1,000,000 pengguna CMD sangat berpuas hati kerana CMD berjaya menyelesaikan masalah mereka dan membuatkan mereka lebih sihat.

Sekiranya anda berminat boleh dapatkan di sini dengan mudah.

 

 

 

 

 

About FadRuzze 13 Articles
Hai, saya blogger sambilan, peniaga online dan seorang perunding hartanah berdaftar. Semoga dapat menambah lebih ramai kenalan dan membantu anda yang memerlukan bantuan untuk membeli, menjual, menyewa atau menguruskan urusan hartanah anda. Mempunyai beberapa pengalaman dalam bidang hartanah. Pada anda yang memerlukan perkhidmatan saya dalam menguruskan hartanah anda, boleh hubungi saya di 010-7772706 untuk saya bantu. Terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*