Kenapa Perlu Menulis ?

idea_penulisan
idea penulisan

Kenapa Menulis ?

Tahukah anda bahawa menulis juga merupakan kemahiran yang tidak semua orang miliki… penulisan yang bersifat ilmiah, santai ataupun sekadar perkongsian.

Semuanya memberikan kesan dan makna kepada pembaca. Apa saja yang kita tulis merupakan kaedah untuk kita menyampaikan maklumat.

Susah ke nak menulis ?

Itu terpulang kepada diri masing-masing. Setiap individu ada kelebihan dan kekurangan.

Begitu juga dalam penulisan… ada penulisan yang dikongsikan sangat mengasyikan bila dibaca.

 

Ada juga artikel yang ditulis amat membosankan…

malah ada ketika apa yang cuba disampaikan oleh penulis tidak sampai kepada pembaca.

Sekarang saya juga sedang menghadapi masalah yang sama… ingin berkongsi dengan anda, tetapi buntu apa yang sebenarnya saya ingin sampaikan.

 

Biasalah manusia ada masa kita penuh dengan idea-idea yang sangat menarik, ada ketika langsung kekeringan idea. Jadi apa solusi yang perlu kita ambil untuk mengatasi masalah “ketandusan idea” ini.

Cuba komen, mungkin anda di luar sana boleh membantu saya.

Ok, jumpa lagi.

 

About FadRuzze 13 Articles
Hai, saya blogger sambilan, peniaga online dan seorang perunding hartanah berdaftar. Semoga dapat menambah lebih ramai kenalan dan membantu anda yang memerlukan bantuan untuk membeli, menjual, menyewa atau menguruskan urusan hartanah anda. Mempunyai beberapa pengalaman dalam bidang hartanah. Pada anda yang memerlukan perkhidmatan saya dalam menguruskan hartanah anda, boleh hubungi saya di 010-7772706 untuk saya bantu. Terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*